tisdag 21 mars 2017

Tänk på inför fortsatt arbete med Stop-Motion!!!

Hej 03-or!
Hoppas det går bra med era Stop-Motion filmer och att ni tar väl hand om de yngre eleverna.
Har förstått att inte alla vet hur de kan arbeta med ljud. Ljud läggs på efteråt i Imovie. Eftersom Stop-Motion bygger på bildklipp som sammanfogas till film så fungerar det inte att använda direkt-inspelat ljud. De filmsnuttar som skapas i appen Stop Motion Studio sammanfogas i Imovie lämpligast. 

Ni har ju introducerats och testat Stop-Motion teknikerna Pixelation, Cut-out och växande animation. Det går ju också att kombinera teknikerna med till exempel ett inspelat samtal eller en dialog/dokumentärt material om direkt ljudupptagning önskas.

Det kan hända att ni vill välja Pixelation eftersom den tekniken innebär minst arbete:) Pixelation är den teknik som innebär att människor ingår i bilden. Men tänk efter, risken med den tekniken är då att det blir som en "enkel variant av vanlig film". Så för er som väljer pixelation blir det obligatoriskt att arbeta med en kombination av tekniker, plocka in cut-out och/eller växande animation också.
En pixelation film får ju iallafall ha cut-out eller växande animation som välarbetade för/(eftertext) med fina för och bakgrunder anser jag. 

Tänk på att att gestalta begreppet respekt inte behöver vara samma sak att berätta en historia genom filmskapande. Använd er fantasi och var kreativa, lek med visuella uttryck!! Hur ser begreppet ut om ni ska visa det med bilder?

Ytterligare tips är att lägga Ipaden på en stol som står på en bänk då du skapar liggande animation och klämma fast mellan böcker då du gör stående animation. Det finns också fyra styv till Ipads att låna i bildsalen.

Färdig film blir c.a 2 minuter lång. 

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar