onsdag 11 oktober 2017

Bild/gymnasieinfo/lära@lära vecka 41

Hej. Eftersom det var gymnasieinfo på er bildlektion i måndags får ni möjlighet att arbete med bild imorgon på Lära@Lära. Ni har alltså lektion på Lära@Lära tid i bildsalen med Åsa Jarl som undervisande lärare.
Då ni nu har tre lektioner av arbetsområde Kusama´s pumpor, vecka 41, 42 och 43, så gäller det att fördela er tid och prioritera. Planera så att ni avslutar ert arbete vid rätt tidpunkt. Med det menar jag att om ni inte tror att ni kommer att hinna genomföra alla moment från papiér-maché till "färdig" pumpa med ett målat Kusama inspirerat mönster på, utan att stressa och göra ett slarvigt arbete så stanna upp och tänk till. Det är bättre att redovisa en väl genomförd pumpa som egentligen inte är helt "färdig" utifrån planering, än en pumpa som är helt "färdig" och slarvig. Kanske kommer en del av er redovisa en väl genomförd omålad papiér-mache pumpa vecka 43, kanske kommer en del av er redovisa en gipsad pumpa som enbart är målad i en kulör och utan Kusama inspirerat mönster på och kanske kommer en del av er att ha genomfört alla moment inklusive reflektion och extrauppgift till vecka 43. Allt är ok så länge ni gör ert bästa för att ert slutresultat ser välarbetat ut.

Arbetsgång
-Skapa en form med tidningspapper/plastpåse/tråd. Formen är så lik en pumpa som möjligt. Se gärna de riktiga pumparna i bildsalen för inspiration. Gör inte för stor, det blir svårarbetat, en diameter på c.a 30 c.m kan vara bra.
-Grundformen kläs med ett lager papiér-mache.
-Papiér-mache pumpan kläs med ett lager gips, men först då papiér-mache har torkat.
-En Kusama inspirerad skiss har gjorts i skissbok, där är ett mönster utformat. För inspiration att skapa skiss se Moderna museét´s hemsida/Kusama/biografi arbeten.
-Då den gipsade pumpan har torkat målas den med akrylfärg.

(Tapetklister finns ovan vasken längst in i salen, och blandas till lämplig konsistens, ett par matskedar till en skål vatten. Gips finns i lådor under fönster. Om tidningspapper tar slut se rullar på hyllor längst ner i salen. Glöm inte att skydda bänkar/kläder från gips och färg. Svarta plastsäckar för dem som vill finns längst ner i pulpeten. Vita påsar för att skapa en pumpa utav finns också i pulpet.....och häll inte färg i vasken:)

Lycka till! Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar